600 priesters in het Heilige Land

Tijdens de week in albis (1-7 april) vond in het Heilige Land een bijeenkomst plaats voor priesters van de seminaries van Redemptoris Mater in Noord- en Oost-Europa, met de initiator van de Neocatechumenale Weg Kiko Argüello, padre Mario Pezzi en Maria Ascension Romero. Enkele teams van itinerante catechisten van de Weg en een groep professoren die lesgeven in de seminaries namen ook deel. Bijna alle priesters die in ons seminarie gewijd zijn, hebben de bijeenkomst kunnen bijwonen.
Dankzij de ontvangen catechese, de momenten van delen en de bezoeken aan de heilige plaatsen, hadden de deelnemers de gelegenheid om terug te keren naar de wortels van hun missionaire roeping.
Mgr. Giovanni Pietro Dal Toso, Apostolisch Nuntius in Jordanië en Cyprus vierde de Eucharistie met alle deelnemers in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth.
De week werd afgesloten met de eucharistie, gevierd door de patriarch van Jeruzalem, kardinaal Pierbattista Pizzaballa. De kardinaal zegende ook de nieuwe Doums Betaniae: een studiecentrum voor priesters die hun kennis van de oerkerk in het Heilige Land willen verdiepen.
Moge deze week, gevuld met paasvreugde, vrucht dragen voor evangelisatie in Europa en vrede voor het Heilige Land.