In memoriam Michi Costa

Op 26 april werd Michi Costa door de Vader geroepen. Hij overleed op 91-jarige leeftijd. Geboren in Turijn in het jaar 1931, werd hij op 29 juni 1961 in zijn bisdom tot priester gewijd. Met de Neocatechumenale Weg is hij eerst itinerante missionaris geweest in Zuid Africa. In 1987 kwam in Nederland met de eerste groepje families in missie. Hij is de eerste rector geweest van het Seminarie Redemptoris Mater van het bisdom Haarlem-Amsterdam, daarna pastoor in Naarden. In de laatste jaren is hij de priester geweest van Missio ad Gentes in Almere. Hij is ook tijdelijk spirituaal geweest van ons seminarie, in de jaren 2012-2013. Hij heeft verschillende boeken geschreven om ouder bij te staan in de kostbare taak het geloof over te brengen aan hun kinderen en andere teksten met getuigenissen over het beleven van het geloof in de gemeenschappen en de gezinnen.

Michi heeft zijn leven gegeven voor de evangelisatie  en is een levend getuigenis geweest van wat er in psalm 91 geschreven staat: “die geplant zijn in het huis van de Heer, in de hoven van God mogen groeien, maken nog in hun grijsheid nieuw lot. Groen zullen zij zijn en vol frisheid”. Hij heeft niet alleen bijgedragen aan de vorming van velen di nu als priesters in heel Nederland actief zijn. Hij heeft ook aan de broeders van vele gemeenschappen de liefde doorgegeven voor de missie hier, de hoop op de toekomst van de Kerk en het enthousiasme voor het evangelie, die altijd nieuw klinkt in de verkondiging van hen die de Heer tot apostelen heeft gemaakt.

De uitvaartliturgie zal gevierd worden op woensdag 3 mei in de parochiekerk in Bussum om 11u.