Begin proces zaligverklaring van Carmen Hernández

Het proces van zaligverklaring van Carmen Hernández, medeinitiator van de Neocatechumenale Weg, gaat nu officieel beginnen. De “Supplex Libellus”, het verzoek om de diocesane fase van de zaligverklaring te starten, werd afgelopen 17 juli aan de artsbisschop van Madrid, mgr. Osoro Sierra, tijdens de plechtige eucharisiteviering ter gelegenheid van de vijfde sterfdag van Carmen overhandigd. De aartsbisschop, die Carmen persoonlijk heeft gekend, zei in zijn homilie: “als onvermoeibare catechist en heraut van Jezus, gaf Carmen zich onvoorwaardelijk over om de verkondiging van de verrijzenis van Christus aan de mensen te brengen”. Vijftig jaar lang heeft Carmen samen met Kiko Arguëllo de Kerk gediend door de Neocatechumenale Weg, ontelbare mensen hebben ze samen begeleid in deze weg van herontdekking van het doopsel. Kiko heeft zelf een bericht geschreven aan mgr. Osoro en aan de andere deelnemers van de plechtigheid: “Carmen was een uitzonderlijke vrouw, verliefd op Christus, de Schrift en de Eucharistie. Ik dank God voor Carmen. Ze was een diepe, authentieke en vrije vrouw in haar relatie met iedereen. Zij hield van Christus en van de Kerk; en vooral de Paus” … “Wij geloven dat Carmen bij de Heer is, ze is al in het hemelse feest. Echt een uitzonderlijke vrouw, met een enorme vrijgevigheid. Een zeer belangrijke vrouw voor de Kerk!”. Behalve haar dagboek, waarvan een deel al gepubliceerd is, en de talrijke brieven en geschriften die Carmen heeft achtergelaten, zal er tijdens het proces van zaligverklaring ook rekening gehouden worden met meer dan 1500 “gunsten”, ontvangen overal in de wereld op voorspraak van Camen. Haar graf in Madrid werd in de laatste 5 jaar door meer dan 40.000 mensen bezocht. Een korte beschreving van het leven van Carmen: neocatechumenaleiter.org